Nebojte se ústřic!
Pro někoho jsou to slizké a bez chuti uzavřené tělíčka do lehce píchavé skořápky. Odborníci ale vědí jak skořápku otevřít bez poranění, jak ji elegantně vyjmout a také, že každá může chutnat úplně jinak.
Ústřicová sezona začíná podzimem a pokračuje až do konce jara. Důvodem času této sezony je fakt, že se ústřice třou v teplých letních měsících.
Při nákupu ústřic v oddělení mořských plodů je potřeba vybírat takové, které jsou pevně sevřené nebo by se měli pevně sevřít, pokud na ně poklepete a měli by být v ruce těžké plné vody.
Když si ústřice přinesete domů nejtěžší je otevřít. Ideální je mít speciální nůž na otvírání a speciální rukavice, která zabrání kromě otevření ústřice i vaší dlaně. Ústřice servírujeme s buď s citronem, nebo šalotkovým vinajgrettem a bílím pečivem s máslem. K tomu podáváme sklenku dobrého bílého vína. Ve světě se podává také s limetkovou nebo sójovou omáčkou, nastrouhaným křenem. Nejlepší jsou vylovené z hlubokého moře.
I když se to může zdát barbarské také pivo se k ústřicím hodí ale musíte chtít to nejlepší točené!